Bakgrunnssjekk som kvalitetssikring

Rekruttering av nye medarbeidere er forbundet med en god del risiko. I stadig større grad opplever vi kandidater som leverer CVer som er pyntet på enten i form av at de oppgir arbeidserfaring som ikke er riktig eller at oppgitt utdannelse ikke stemmer med virkeligheten. Vi opplever også at kandidater skjuler tilfeller som kan bli en omdømmerisiko for kommende arbeidsgiver. Vi i AWN sjekker alle kandidater som skal presenteres for våre oppdragsgivere. Hittil i år har vi avdekket betydelige avvik hos 7% av kandidatene vi har sjekket. I tillegg opplever vi at kandidater trekker seg når de blir presentert for kravet om bakgrunnssjekk. Den digitale verden har gitt jukserne bedre spillerom da det er relativt enkelt å jukse seg til både falske karakterer og vitnemål.

En bakgrunnssjekk av kandidaten bidrar til å øke kvaliteten på rekrutteringsarbeidet. Etter vår oppfatning bør alle selskaper, små og store, gjør en enkel risikovurdering av hva en feilansettelse kan medføre i hvert enkelt tilfelle. Gjør en vurdering av hva som egentlig er en feilansettelse og hva dette vil innebære ressursmessig. I tillegg til rekrutteringsprosessen som endte med feilansettelsen, kommer en ny rekrutteringsprosess med annonsering, intervjuer, opplæring osv. Ved å gjennomføre en bakgrunnssjekk, får arbeidsgivere dokument om kandidaten har relevant kompetanse og erfaring med vitnemål, tidligere arbeidsforhold, tidsperiode, tittel og arbeidsoppgaver. I dagens digitaliserte verden er det også viktig å sjekke om det ligger noe på nett som kan krenke selskapets omdømme. I tillegg får en avdekket om kandidatene skjuler økonomiske og habilitetsutfordringer, underslag, konflikter, tyveri eller rushistorikk.

Det er svært utfordrende å dømme en kandidat basert på treff i sosiale medier. Det du personlig tolker som negativt, kan en annen person i en annen by anse som uproblematisk. Derfor anbefaler vi at dere kun vurderer ting som er relevant med tanke på stillingen kandidaten søker.


Etter vår oppfatning bør en bakgrunnssjekk dekke følgende områder:

  • Identitetssjekk
  • Kredittsjekk
  • Kildesøk
  • Verifisering av utdannelse
  • Verifisering av tidligere arbeidsforhold

For å sikre at bakgrunnssjekken utføres profesjonelt, har vi valgt å samarbeide med Semac, som er et selskap i Nokas Group. Selskapets medarbeidere har bred erfaring fra politiet, forsvaret, kriminalomsorgen og sikkerhetsledelse i offentlig og privat næringsliv.

Adresse

Agilium Worldwide Norway
Nedre Storgate 19
N-3015 Drammen
Org.nr: 919 755 105

Postboks

Agilium Worldwide Norway
Postboks 9531 Åskollen
N-3066 Drammen

Member

Copyright © Laget av RaskWeb 2024
scroll up